Nulladik lépés, avagy mire lesz szükséged a passzív jövedelem útján való elinduláshoz?

by Hydrocephalic

Ahhoz, hogy elkezdhess építeni egy passzív jövedelmet biztosító rendszert, néhány alapvető dologra lesz szükséged.

Az alábbi lista felsorolja azokat a fontos eszközöket és dokumentumokat, amelyekre szükséged lesz a kezdeti lépések során. Amíg ezek nincsenek meg, nem javaslom, hogy lépj tovább, mert szinte minden szolgáltatónál, ahová regisztrálni fogsz, szükséged lesz ezekre. Jó hír, hogy az esetek 99%-ában ezek már mind rendelkezésre állnak, csak egy picit kell dolgoznod rajta.

  • Személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél: A pénzügyi intézmények, gyakran kérnek személyi igazolványt a KYC (ismerd meg az ügyfeled) azonosítási folyamat során. Ez az azonosítás szükséges a biztonságos tranzakciókhoz és az ügyfélazonosításhoz. Ezért elengedhetetlen, hogy rendelkezz egy érvényes személyi azonosító okmánnyal.

  • Lakcímkártya: Hasonlóan a személyi igazolványhoz, a lakcímkártyát is kérhetik a KYC folyamat során. Ez a dokumentum igazolja, hogy rendelkezel egy hivatalos lakcímmel. Győződj meg róla, hogy a lakcímkártyád érvényes és naprakész.

  • Mobiltelefon: Egy okostelefonra (Android vagy iPhone) is szükséged lesz, mert vannak szolgáltatók, akiknek csak mobilappjuk van, vagy kétfaktoros authentikációt követelnek meg.

  • Email cím: Az email cím alapvetően szükséges a regisztrációkhoz.

  • Bankszámla és bankkártya egy magyar banknál: Sok szolgáltató kérhet a regisztráció során majd egy „induló” párezer forintos egyenleg-feltöltést vagy csak a nevedre szóló bankszámlára hajlandóak kiutalni az összegyűlt pénzt.

Ha ezekkel megvagy, lépj tovább az Első lépcső-re.

Ezek is érdekesek lehetnek számodra

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More